Nikon D7200 aangekondigd!

Een forumsectie uitsluitend in het Nederlands

Moderator: admin

Post Reply
User avatar
Stany Buyle
moderator
Posts: 2695
Joined: Sun 30 Nov 2008 15:05
Active Member?: Yes
Post pictures?: Yes
Contact:

Nikon D7200 aangekondigd!

Post by Stany Buyle »

Van de Nederlandstalige Nikon website:
2-3-2015 - Amsterdam | Nederland

Stap over op uitmuntende fotografie met de nieuwe Nikon D7200: de DX-formaat D-SLR die al uw fotoambities vervult

Image

Amsterdam, 2 maart 2015 Nikon kondigt vandaag een nieuwe D-SLR-topcamera binnen het assortiment DX-formaat camera's aan. De geavanceerde D7200 is snel en veelzijdig met uitgebreide verbindingsmogelijkheden. De camera produceert prachtige foto's, maar blinkt ook uit in video's.

De D7200 heeft een groot aantal functies gemeen met Nikon's vermaarde FX-modellen en heeft zelfs de gretigste fotografen veel te bieden. Deze camera vervult de ambities van elke fotograaf die met een lichte D-SLR-camera uitzonderlijke beelden wil creëren.

Dankzij het autofocussysteem, hetzelfde als dat van Nikon's legendarische professionele camera's, maakt de D7200 als eerste DX-camera een nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp tot -3 LW mogelijk. In combinatie met het grote ISO-bereik en de snelle serieopnamen van de camera biedt dit u de mogelijkheid om in het donker scherpe opnamen te maken en heldere videobeelden van nachtelijke onderwerpen vast te leggen. Functies voor lichtspoorfotografie en vloeiende intervalfilms bieden u nog meer creatieve opties, evenals de uitgebreide reeks compatibele DX- en FX-NIKKOR-objectieven. De D7200 is ook de eerste Nikon D-SLR-camera die NFC (Near Field Communication) ondersteunt. Gebruikers kunnen nu kiezen of ze hun fraaiste foto's via NFC of via de Wi-Fi-functie¹ van de camera naar een smartapparaat willen overzetten. En wanneer het op filmen aankomt, vormt de D7200 dankzij de combinatie van veelzijdige videofuncties en een lichte DX-body een welkome aanvulling voor elke filmproductieomgeving. Een speciaal menu met filminstellingen, geavanceerde opties voor audioregeling en de nieuwste generatie Picture Control-instellingen bieden een uitstekende flexibiliteit. Daarbij is de camera compatibel met Nikon's nieuwe optionele ME-W1 draadloze microfoon die helder geluid vastlegt vanaf een afstand van maximaal 50 meter.

Marina Gurevich, Product Manager, Consumer D-SLR bij Nikon Europe: “De D7200 is een topmodel waarbij alles draait om voortreffelijke prestaties. Door zijn geavanceerde functies is dit een uitstekende camera voor ervaren fotografen en voor eigenaren van een D-SLR voor beginners die een stapje verder willen gaan. Dankzij het toonaangevende AF-systeem, indrukwekkende ISO-prestaties en een snelle beeldprocessor kunt u van elk soort onderwerp uitstekende opnamen maken. Daarbij bieden de legendarische ergonomie van Nikon en een uitgebreid assortiment DX- en FX-formaat objectieven u de volledige vrijheid om onderwerpen exact te fotograferen zoals u wilt. Foto's vanaf de camera overzetten was nog nooit zo eenvoudig en door zijn geavanceerde filmfuncties is de D7200 een zeer interessante optie voor fotografen die video willen opnemen met een handzaam systeem.”

Vervul uw ambities

De D7200 is het soort camera dat u inspireert om uw fotografische mogelijkheden verder te verkennen dan ooit tevoren. De grote DX-formaat beeldsensor, EXPEED 4-beeldverwerking en een ISO-bereik van 100-25.600 zorgen ervoor dat beelden een zeer groot dynamisch bereik, weinig ruis en rijke kleurgradaties hebben. U kunt van elk onderwerp foto's van 24,2 megapixels maken die u probleemloos kunt afdrukken, maar ook heldere videobeelden vastleggen, zelfs in donkere omstandigheden. Met deze camera kunt u zeer flexibel opnamen maken zonder te worden beperkt door het onderwerp of de locatie. En deze flexibiliteit wordt nog verder gewaarborgd door het professionele AF-systeem, hetzelfde als dat van Nikon's FX-formaat camera's. Het 51-punts Multi-CAM 3500 II AF-systeem is gevoelig tot -3 LW (ISO 100, 20 °C) en stelt zelfs in het donker met een uiterste precisie scherp op het onderwerp. Vijftien kruissensoren in het midden bieden een voortreffelijke scherpstelling op het onderwerp en één punt in het midden is compatibel met f/8, waardoor meer combinaties van objectief en teleconverter mogelijk zijn. U kunt opnamen maken met een snelheid van maximaal 6 bps in DX-formaat en maximaal 7 bps in de 1,3x-uitsnede, terwijl de grote buffer in één snelle serieopname maximaal 27 12-bits RAW-beelden en maximaal 100 JPEG-beelden van hoge kwaliteit kan vastleggen.² Bij de 1,3x-uitsnede kunt u ook het telebereik van uw NIKKOR-objectief uitbreiden en de 51 scherpstelpunten van het AF-systeem het gehele beeld laten dekken.

Filmische video op uw manier

Doordat de D7200 over dezelfde videofuncties beschikt als Nikon's professionele camera's, is deze camera uiterst geschikt om films mee te maken. De camera neemt Full HD-films op met een snelheid tot 25p/30p, maar als u overschakelt naar de 1,3x-uitsnede, kunt u een beelden opnemen van maximaal 1080/50p/60p. In een speciaal filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plek opslaan en filmopnamen kunnen worden opgeslagen naar de twee SD-geheugenkaartsleuven of tegelijkertijd via HDMI worden uitgevoerd naar een externe recorder of monitor. Voor vloeiende overgangen tussen donkere en lichte gebieden kunt u opnamen maken met Auto ISO-gevoeligheid in de stand M, in de stand Weergave hoge lichten kunt u exact zien waar hoge lichten uitgebeten zijn en als u de Picture Control-instelling Gelijkmatig toepast, kunt u bij de nabewerking gemakkelijker kleurgradaties toevoegen. En omdat de geluidskwaliteit een film kan maken of breken, is de camera voorzien van geavanceerde audioregeling waarmee u het geluidsbereik (breed/spraak) kunt selecteren en windruis kunt verminderen bij opnamen met de ingebouwde microfoon. Wanneer u opnamen maakt met een externe microfoon, kunt u met Nikon's nieuwe optionele ME-W1 draadloze microfoon uw video-opnamen uitstekend meer zeggingskracht verlenen met helder geluid dat direct van de bron is opgenomen. Zowel de zender als de ontvanger van de microfoon legt geluid vast, zodat de geluidsopname alleen via de microfoon of via de microfoon en de ontvanger kan plaatsvinden. Hierdoor kunt u gemakkelijk alleen uw stem opnemen, de aandacht op één persoon vestigen of een gesprek tussen twee mensen opnemen.

Geavanceerd delen

De D7200 is de eerste D-SLR-camera van Nikon die naast Wi-Fi ondersteuning voor NFC (Near Field Communication) biedt. Wanneer u foto's naar een NFC-compatibel smartapparaat wilt overzetten, houdt u het apparaat eenvoudig tegen de D7200 aan, waarna u het beeld kunt overzetten dat op het lcd-scherm van de camera wordt weergegeven. U kunt ook de ingebouwde Wi-Fi-functie gebruiken om uw mooiste foto's te uploaden via een compatibele smartphone of tablet. Download hiervoor eerst de gratis app Wireless Mobile Utility van Nikon naar uw smartapparaat¹. Via de ingebouwde Wi-Fi-functie kunt u de camera ook op afstand bedienen met uw smartapparaat, zodat u gemakkelijk de camera kunt neerzetten om opnamen te maken vanuit diverse standpunten. Voor nog meer afstandsbedieningsmogelijkheden gebruikt u de WR-R10 draadloze ontvanger en de WR-T10 draadloze zender of regelt u de camera-instellingen met de WR-1 draadloze afstandsbediening. Gebruik voor een Ethernet-verbinding of een verbinding met een draadloos LAN de optionele UT-1 gegevenszender samen met de WT-5 draadloze zender.

Ontdekken, creëren, experimenteren

Diverse functies maken gebruik van de kracht van de kerntechnologie van de D7200, zodat u vrij bent om te experimenteren en zoveel creativiteit te ontplooien als u wilt. Op de monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en kleurregeling kunt u tijdens de opname de kleurbalans en helderheid in elke gewenste richting aanpassen om zo aan uw persoonlijke wensen tegemoet te komen. De zoeker is voorzien van een organisch EL-schermelement voor een helder en contrastrijk informatiescherm met een laag stroomverbruik. Of u nu foto's of video maakt, de tweede generatie van Nikon's Picture Control-systeem geeft u waardevolle mogelijkheden voor controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. Voor de ultieme vrijheid tijdens de nabewerking kunt u de instelling Gelijkmatig gebruiken: hierbij blijven alle details behouden en wordt de rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen bewaard. Met de instelling Lokaal contrast kunt u het contrast nauwkeurig aanpassen om fijne structuren zichtbaar te maken. Een andere creatieve functie is de mogelijkheid om via eenvoudige menuopties intervalfilms met vloeiende belichtingsovergangen op te nemen. En u kunt spectaculaire lichtspoorfoto's creëren door opnamen te maken in de continu-ontspanstand met een sluitertijd van 4 seconden of langer. U kunt net zoveel beelden vastleggen als uw geheugenkaarten en de gebruiksduur van de accu toelaten.

Vergroot uw creatieve opties: NIKKOR-objectieven en Nikon Speedlight-flitsers

Wanneer u opnamen maakt met de D7200, hebt u de beschikking over het volledige assortiment DX-formaat objectieven en een groot aantal FX-objectieven van Nikon. NIKKOR-objectieven staan bij professionele fotografen op elk terrein bekend om hun buitengewoon hoge oplossend vermogen. Het compacte ontwerp van DX-formaat objectieven is een echt voordeel wanneer u lichtbepakt wilt reizen of teleopnamen wilt maken. Wanneer u opnamen maakt in de 1,3x-uitsnedestand, kunt u het bereik van een DX-objectief zelfs met 1,3x vergroten en het tele-effect van een FX-objectief bijna verdubbelen. Bij een opname in de 1,3x-uitsnede met de AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G kunt u het bereik bijvoorbeeld vergroten tot 390 mm (equivalent). Voor creatieve flitsfotografie is de D7200 compatibel met een reeks Speedlight-flitsers uit het toonaangevende Nikon Creatief Verlichtingssysteem. Dankzij de commanderfunctie van de ingebouwde flitser van de camera kunt u maximaal twee groepen Nikon Speedlight-flitsers draadloos activeren en aansturen. Met een compacte flitser zoals de SB-700 produceert u meer uitgebalanceerde beelden in moeilijke lichtomstandigheden. Voor films of close-upfoto's kunt u de SB-500 met zijn ingebouwde LED-lamp met hoge intensiteit gebruiken.

Overzicht van belangrijke kenmerken

- DX-formaat sensor van 24,2 MP: leg beelden vast met een groot dynamisch bereik, weinig ruis en rijke kleurgradaties.
- EXPEED 4: tilt de algehele prestaties van de camera naar een ongekend niveau.
- Professionele AF-prestaties: 51-punts Multi-CAM 3500 II AF-systeem. Gevoeligheid tot -3 LW (ISO 100, 20 °C).
- Groot ISO-bereik: maak trefzekere opnamen bij het beschikbare licht met een standaard ISO-bereik van 100-25.600.
- Snelle continu-opnamen: maak opnamen met een snelheid tot 6 bps in DX-formaat en tot 7 bps bij 1,3x-uitsnede. U kunt in één snelle serieopname maximaal 27 12-bits RAW-beelden en maximaal 100 JPEG-beelden van hoge kwaliteit vastleggen.²
- Onbeperkte continu-opnamen: fotografeer in de continu-ontspanstand met een sluitertijd van 4 seconden of langer en leg zo veel beelden vast als mogelijk is met de geheugenkaarten en de gebruiksduur van de accu.
- Intervalfilms: neem intervalfilms op met vloeiende belichtingsovergangen.
- Eenvoudige verbinding: dankzij Wi-Fi¹ en NFC-ondersteuning (Near Field Communication) kunnen beelden eenvoudig worden gedeeld.
- D-film: neem Full HD-films in DX-formaat op met beeldsnelheden tot 25p/30p of schakel over naar de 1,3x-uitsnede en neem beelden op met maximaal 1080/50p/60p. In een speciaal filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plaats opslaan.
- Hifigeluid: uitstekende opties voor audioregeling maken filmopnamen met professioneel geluid mogelijk.
- 1,3x-uitsnede: voor extra telebereik, meer snelheid en een grotere AF-beelddekking.
- Picture Control 2.0: u kunt kiezen uit zeven Picture Control-instellingen. Eenvoudiger nabewerking met de instelling Gelijkmatig voor een maximaal dynamisch bereik en fijnafregeling van details met Lokaal contrast.
- Heldere zoeker: biedt een beelddekking van circa 100% en een uitstekende zichtbaarheid buitenshuis, zelfs bij fel tegenlicht.
- Kleurregeling van de monitor: RGBW-lcd-monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en anti-reflectiecoating. Verander de kleurbalans en helderheid in elke mogelijke richting.
- Robuust en duurzaam: de constructie is stofdicht, weerbestendig en bestand tegen vallen. De sluiter is gedurende 150.000 cycli getest.
- Ingebouwde flitser: met intelligente i-DDL-flitssturing en commanderfunctie.
- Stroombesparend ontwerp: leg maximaal 1110 foto's en maximaal 80 minuten aan filmbeelden³ vast op één lading van de zeer compacte en lichte oplaadbare lithium-ionaccu EN-EL15.
- Opslagmedia: twee SD-kaartsleuven voor een probleemloze opnamesessie. Beide kaartsleuven zijn compatibel met SDXC- en USH-I-kaarten met hoge capaciteit.
- Meegeleverde software: ga na de opname verder met het creatieve proces. Speciale Nikon-software biedt uitgebreide mogelijkheden voor het importeren, ordenen, bewerken en delen van foto's en filmclips.¹ Voor gebruik van de Wi-Fi-functie downloadt u eenvoudig Wireless Mobile Utility naar uw smartapparaat. Wireless Mobile Utility is compatibel met smartapparaten met iOS™ en Android™ en kan gratis naar uw smartapparaat worden gedownload via Google Play™ en de Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube en andere merken zijn handelsmerken van Google Inc.
² Bij opnamen met ISO 100 en gebruik van een SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC-geheugenkaart van 16 GB (95 MB/sec.). Buffercapaciteit verschilt per onderwerp dat wordt vastgelegd.
³ Op basis van CIPA-normen.
User avatar
Stany Buyle
moderator
Posts: 2695
Joined: Sun 30 Nov 2008 15:05
Active Member?: Yes
Post pictures?: Yes
Contact:

Nikon D7200 technische details

Post by Stany Buyle »

Image
Image

Image
ArtenCraft.be
Posts: 18
Joined: Thu 25 Sep 2014 15:46
Active Member?: Yes
Post pictures?: Yes

Nikon D7200 pre-order

Post by ArtenCraft.be »

Image
User avatar
Stany Buyle
moderator
Posts: 2695
Joined: Sun 30 Nov 2008 15:05
Active Member?: Yes
Post pictures?: Yes
Contact:

Nikon D7200 product video (English)

Post by Stany Buyle »

[youtube][/youtube]
User avatar
Stany Buyle
moderator
Posts: 2695
Joined: Sun 30 Nov 2008 15:05
Active Member?: Yes
Post pictures?: Yes
Contact:

ME-W1 draadloze microfoon

Post by Stany Buyle »

Image

Overzicht
Breng het geluid van uw filmopnamen naar een ander niveau met de draagbare ME-W1 draadloze microfoon. Neem geluid op de manier zoals u maar wilt op, tot een afstand van 50 meter.
De ME-W1 draadloze microfoon is compatibel met elke camera die van een microfoonaansluiting is voorzien en neemt tot drie uur onafgebroken een helder geluid rechtstreeks van de bron op. Het is ideaal voor het opnemen van presentaties, straatinterviews ter plekke en videoblogs met een professionele kwaliteit. Zowel de microfoon als de ontvanger nemen geluid op zodat u zich alleen op het onderwerp hoeft te richten of een tweerichtingsconversatie kunt opnemen. Als u een muziekuitvoering in stereo wilt opnemen, steekt u eenvoudigweg Nikon's ME-1 stereomicrofoon in de externe microfoonaansluiting van de ME-W1.

Eigenschappen
  • Draadloze microfoon: neem geluid op de manier zoals u maar wilt op, tot een afstand van 50 meter. De eenvoudige manier om een helder geluid rechtstreeks van de bron op te nemen. Deze niet-gerichte/monomicrofoon neemt fantastisch klinkende filmopnamen op.
  • Eenvoudig: zowel de zender als de ontvanger van de microfoon communiceren via Bluetooth. U krijgt maximaal drie uur ononderbroken opnamen op één enkele AAA-batterij.
  • Veelzijdig: neem geluid alleen via de microfoon op of via de microfoon en de ontvanger. Maak tijdens het opnemen gebruik van een tweerichtingsconversatie of richt alle aandacht op de prestaties van uw onderwerp.
  • Stereo-optie: steek Nikon's ME-1 stereomicrofoon in de externe microfoonaansluiting van de ME-W1 om in stereo op te nemen. Geniet van de bewegings- en compositievrijheid zonder de richtingsgevoeligheid of de geluidskwaliteit te beïnvloeden.
  • Brede compatibiliteit: de ME-W1 draadloze microfoon werkt met elke camera die van een microfoonaansluiting is voorzien. Verschillende apparaten van derden kunnen via optionele speciale kabels worden gebruikt.
  • Beschermd: waterbestendig, schokbestendig en stofdicht. De ME-W1 draadloze microfoon heeft een IPX5-beschermingsklasse.
Post Reply